
איך כותבים הקדמה / מבוא / פתיחה לספר?
מה כותבים בהקדמה / מבוא של ספר? מתי כותבים מבוא לספר? מה ההבדל בין הקדמה למבוא? מה אסור לכתוב בהקדמה או במבוא? כותבים ספר? הקדימו לקרוא את זה!
זמן קריאה: 4 דקות
האם להוציא ספר זה רווחי? זה משתלם?
כמה אפשר להרוויח מהוצאת ספר לאור?
אף על פי שעלויות הדפוס וההכנה לדפוס ירדו בשנים האחרונות לרף חסר תקדים היסטורי, עדיין – אחת השאלות שצפות בראשית תהליך הוצאת ספר לאור, הנה שאלת המחיר.
ובכן, מתברר שלהוציא לאור ספר, זה פרויקט שעולה לא מעט (ראו בקישור הזה לגבי השאלה כמה עולה להוציא ספר לאור).
כיון שכך, מחברים רבים חוששים במידה רבה של צדק, שהשקעתם בהוצאת ספר שמגיעה לעיתים לעשרות אלפי שקלים, לא תחזיר את עצמה והם יוותרו בלי רווח, או גרוע מכך – עם הפסד.
אחת הטענות הנפוצות הנה שהעולם כיום הולך ונהיה דיגיטלי, ואילו ענף הספרות המודפסת הולך ונכחד וממילא להוציא ספר זה רווחי פחות מאי פעם. האם טענה זו נכונה?
במאמר הבא, ננסה לעשות סדר בדברים, ולבחון את הנושא.
ראשית כל, האם נכונה הטענה שעולם הספרות המודפסת הולך וגווע עם התפתחות הטכנולוגיה?
ובכן, אין כל ספק בכך שכיום אנשים קוראים פחות טקסט מודפס, והרבה יותר טקסט דיגיטלי בסמארטפון או במחשב.
אנשים כיום התרגלו לקרוא הודעות קצרות, מאמרים בינוניים וכדומה, כשחלקים גדולים מהמידע המועבר הוא באמצעות מדיה ויזואלית, ולאו דווקא כטקסט.
ברם, ככל שמדובר בידע מקף וסדור, המוגש במאמרים ארוכים ובטקסט מתמשך, מוכיחה המציאות כי אנשים מעדיפים בהחלט לקרוא אותם במהדורתם המודפסת.
הקריאה במסך לאורך זמן מעייפת ולא נוחה, וכשאדם חפץ לקרוא טקסט ארוך – הוא מעדיף את הנייר המודפס ולא את המסך המרצד.
מאידך, ענף הספרות והדפוס הולך ומתפתח ברעיונות, ביצועים והפקות חדשניות, המיטיבות עם התוצרים החדשניים המובאים אל חנויות הספרים, ומוסיפים חשק ועניין ליצירות הספרותיות.
חוויית הקריאה
מעבר לחלק של הנוחות הפרקטית, כל חובב ספרים יודע שלספר מודפס אין תחליף. חוויה מלבבת היא לאחוז ספר חדש המדיף ניחוחות של דיו טרי, או לחילופין – לעלעל בין דפי ספר ישן ומהוה, ולרוץ עם העיניים על הטקסט האיכותי המופיע בו (בהנחה והוא אכן כזה).
חובבי הספרים הם לא פלח קטן באוכלוסייה, אלא כמות גדולה מאוד של אנשים אינטליגנטיים וחובבי תרבות המצויים בכל חברה ומגדר, ואוהבים לרכוש ידע בתחומים שונים ולהעשיר את השכלתם.
כדי לרכוש ידע בסיסי בכל תחום, יש להעמיק בקריאה עליו ואי אפשר להסתפק במאמר פופולרי וקצר ברשת. ועוד לא דיברנו על ספרי לימוד מתודיים, ספרי הדרכה מכל סוג, קטלוגים ואלבומים אמנותיים, שלהם אין וכנראה גם לא יהיה תחליף. אגב, גם ספרים דיגיטליים, בעיני רוב הקוראים אינם נתפסים כתחליף ראוי לקריאת ספר של ממש.
אלו הן בדיוק הסיבון שבעטיין עולם הספרים רק הולך ומתפתח.
רוצים הוכחה? בבקשה!
חנויות הספרים פורחות!
האם שמעתם לאחרונה על חנות ספרים שנסגרה? גם אם כן, הרי שבמקומה נפתחו עוד שתיים.
בארץ ישנן כיום קרוב ל-500 חנויות, (450 מהן תוכלו למצוא ברשימה הבלעדית של חנויות הספרים בארץ, מאיתנו באהבה).
כולנו מכירים חנויות ספרים וותיקות וגדולות, הממוקמות ברחובות ראשיים, בקניונים ובמרכזי מסחר.
חישוב פשוט של עלויות החזקת עסק כזה, ילמדו כי כדי לכסות את העלויות ולצאת עם רווח (ובלי החנויות אינם ידועים כדלים ורשים) יש למכור לפחות כמה מאות ספרים ביום רגיל!
במקביל, מעקב קצר אחרי המוכרים בדלפק יגלה כי הם אינם יושבים בטל. בכל רגע נתון כמעט הם משרתים לקוח נוסף שרוכש ספר אחד או יותר.
כל זאת, בטרם הזכרנו את החנויות האינטרנטיות, שמוכרות גם הן כמות לא מבוטלת של ספרים.
מסקנה = עם ישראל חי, השמש זורחת בעוז, האנושות חיה ופועמת ובניה רוכשים ספרים לרוב מסוגים רבים ומגוונים.
ברם, נדרשת מקצועיות כדי לחשב נכון את תהליך ההוצאה לאור והכספים המושקעים בו, אך ספר שמכיל תוכן איכותי והופק במקצועיות ובהתאמה – יימכר, ומי שיצליח למכור מהדורה אחת ויותר – יוכל לצאת עם רווחים לא רעים.
כל זאת – לפני שדיברנו על רבי מכר, שהם באמת עשויים להיות נכס נדל"ני מניב.
אין אפס, ישנם ספרים רבים שיוצאים לאור וחוזרים אל החושך בחזרה, מבלי שהצליחו להימכר ולכסות עלויות, ומבלי שהצליחו לייצר את ההשפעה שהם נועדו לה.
מדוע זה קורה?
הסיבות לכך יכולות להיות רבות, והסיבה המצויה היא שבספרים אלו אין חידוש. בכל ספר חייב להיות חידוש. בשורה. משהו שהקורא לקח עמו לחיים. ספר שלא טומן בחובו חידוש ייחודי – טוב יותר שלא יודפס.
סיבות נוספות קשורות לאופן ההוצאה, להשקעה בהפקת הספר, בעיצוב ועוד, וכך גם אופן השיווק והמכירה של הספר, שיצטרפו יחד ויקבעו את מידת הצלחת הספר.
על כל אלו תוכלו לקרוא במאמרים נוספים באתר טקסט רץ, שעלו בעבר ו/או יעלו בעתיד. כגון; איך מתאימים כריכה, כללי הטיפוגרפיה, בחירת שם לספר, מקוריות מתפרצת ועוד.
ככלל, חשובה מאוד חוות דעת מקצועית שתלווה את הפרויקט, ותסייע לו להגשים את מטרותיו במלואן.
גורם נוסף וחשוב עד מאוד ביחס לשאלה האם להוציא ספרים זה רווחי, הנו השאלה: מהי מטרת ההוצאה?
ישנן מטרות רבות להוצאת ספר, כשבדרך כלל המחבר מונע מתרכיב שלהן:
הגדרת המטרה חשובה עד מאוד בכל תהליך התהוות הספר, ויש לבנות את הספר מלכתחילה על בסיס זה. על כל זה תוכלו לקרוא במאמר הוצאת ספר לאור – בשביל מה.
לכן אחת מהשאלות שכל מחבר ספר שפונה אלינו נתקל בה, היא "מהי מטרת ההוצאה". התשובה לשאלה זו תקבע את היחס וההתנהלות לחלקי ההוצאה השונים, ולרמת ההשקעה בכל אחד מהם.
לסיכום, האם להוציא ספרים זה רווחי? תלוי מאוד בתוכן הספר, ולא פחות – באופי ההפקה שלו.
ספר מקורי, בעל ערך מוסף, שהופק בצורה מוקפדת ומקורית – עשוי להפוך לרב-מכר ובמקרה כזה להוציא ספר זה רווחי מאוד.
מה כותבים בהקדמה / מבוא של ספר? מתי כותבים מבוא לספר? מה ההבדל בין הקדמה למבוא? מה אסור לכתוב בהקדמה או במבוא? כותבים ספר? הקדימו לקרוא את זה!
שבוע הספר או חודש הספר? מה זה אומר בעצם? מי המציא את המושג? מתי זה החל להתקיים? איפה זה קורה? האם יש למה לחכות?
ברוכים הבאים! לעמוד חידון הספרים של טקסט רץ חידון הספרים נערך מדי שנה על ידי טקסט רץ הוצאה לאור. החידון האחרון הסתיים בתאריך 30/06/2019 בשעה
איך בוחרים שם לספר? שם ארוך או קצר? שם מאפיין או מסקרן? איך אפשר להעיף מכירות רק בגלל שם לספר? סדרת טיפים קצרים שתסייע לכם לבחור שם בקלות!
קיצורי מקלדת – מה זה? איזה קיצורי מקלדת יש בוורד? אלו קיצורים במקלדת תקפים בכל תוכנה? קבלו רשימת קיצורים שתקצר לכם את הדרך, אבל בקטע מוגזם!
איך מגנים על זכויות יוצרים של ספר? למי שייכות זכויות היוצרים בספר שלכם? האם מותר להעתיק ספר או תוכן כתוב? בואו נדבר קצת על נושא גנוב במיוחד
הדפסות תלת מימד, מאיפה ולאן? קבלו הצצה כולל תמונות ישירות אל מה שבעתיד יהיה חלק אינטגרלי מחיינו. והאם יום אחד נוכל להדפיס ספרים כרוכים ותפורים מראש?
מחפשים הוצאות ספרים בישראל? קבלו את הרשימה המלאה של כל הוצאות הספרים בארץ מכל הזמנים. מוציאי ספרים, הוצאות לאור, מכונים, מפיקים ועוד.
העתק שמש. מילת קסם מקצועית שכמו כל מונח מקצועי – מבלבלת ומבהירה שאינכם יודעים כלום. אז זהו, שזה ממש פשוט! קבלו הסבר קצר ובהיר על המושג, על תפקידו ועל מה שאתם צריכים לעשות איתו.
עימוד תורני לספר קודש – במה הוא שונה? איך עושים אותו? מדוע הוא מבוצע דווקא בתוכנת תג? מה האתגר ביצירת קובץ 'רב-טקסט'? מדוע 'צורת הדף' לא תשתנה לעולם?
הדפסות תלת מימד, מאיפה ולאן? קבלו הצצה כולל תמונות ישירות אל מה שבעתיד יהיה חלק אינטגרלי מחיינו. והאם יום אחד נוכל להדפיס ספרים כרוכים ותפורים מראש?
מחפשים משהו מעניין לקרוא? דברים מעניינים שיסייעו לכם לנצל את הבידוד וימי הקורונה בצורה חיובית? במאמר הבא נציג לכם שפע אפשרויות של קריאה מקוונת ומודפסת,
איך מגנים על זכויות יוצרים של ספר? למי שייכות זכויות היוצרים בספר שלכם? האם מותר להעתיק ספר או תוכן כתוב? בואו נדבר קצת על נושא גנוב במיוחד
איך יודעים כיצד לסווג ספר? מתי ספר נקרא פרוזה, מתי מותחן, מתי סיפורת ומתי יעץ? מה ההבדלים בין ביוגרפיה, מונוגרפיה ואוטוביוגרפיה? בואו נעשה סדר, אחת
גם אתם מקבלים מדי פעם הודעות ספאם ופרסום למייל שלכם? מה הבעיה? מכינים הודעה, מכניסים נמענים וברגע אחד – קלאק! פרסמתם חינם למאות אנשים! חשבתם על זה? יופי. כדאי שתחשבו שוב…
מחפשים חנות ספרים? רוצים להכיר את כל חנויות הספרים? קבלו רשימה של כ-450 חנויות ספרים בכל הארץ! כך תוכלו לעקוב אחר ההפצה של הספר שלכם!
מחפשים תמונות לספר שלכם? מעולה. קבלו את הדרכים הכי נכונות להשגת תמונות מעולות לספר, למדו מה מותר לעשות והכי חשוב – מאיפה אסור לקחת תמונות
עומדים לפני עימוד ספר? הנה לכם חמישה כללי זהב, שיחסכו לכם זמן וכסף, ויסייעו לכם להגיע לתוצאה טובה יותר ולעימוד מקצועי יותר, בפחות מאמץ!
רוצה להוציא ספר שירים לאור? כדאי לקרוא קצת על המונח שירה, על מושגי היסוד, ובעיקר – על מה שיהפוך אותך למשורר טוב? וגם – איך
איך כותבים ספר? זה דומה להלחנת שירים? לציור אינטואיטיבי או לבנייה לפי תכנית אדריכלית? האם יש דרך מקצועית ונכונה יותר לחקוק מידע עלי ספר? מאמר שישנה את הספר שלכם…
!
קבלו למייל שלכם מדריך קצר שיחסוך לכם הרבה כסף ועגמת-נפש!
אנו נשלח למייל שלך את המדריך בהקדם.
המשך גלישה מהנה :)