
שבוע הספר: מי? מה? כמה? למה? איפה? מתי?
שבוע הספר או חודש הספר? מה זה אומר בעצם? מי המציא את המושג? מתי זה החל להתקיים? איפה זה קורה? האם יש למה לחכות?
מה שבאמת מעצבן במאמרים כאלו, זה לקרוא ולקרוא ולהישאר בלי שום תשובה אמיתית.
בדרך כלל המאמר יסתיים בלי מחיר ממשי וספרות ממשיות שאפשר להקיש במחשבון, אלא יותר עם תיאורים כלליים שמדברים על ספרים וכסף…
המאמר הנוכחי לא הולך להיות כזה!
במאמר זה אנחנו הולכים לראשונה לפרט את מרכיבי ההפקה ולתת כלים בידך, מחבר הספר, לבנות בעצמך את הצעת המחיר לספר שלך! כמובן – בהתאמה לסוג הספר הייחודי שלך ובהתאמה לרמת ההשקעה הרצויה.
כשלקוח פונה אלינו ושואל "כמה עולה להוציא ספר" אנו בדרך כלל משיבים לו; "בגדול – הוצאת ספר עולה החל מ 2,000 ועד 200,000 ₪…"
משם אנו יוצאים לשיחת בירור מעמיקה כדי להבין את צרכיו, את סוג הספר שלו ולפי זה מגישים הצעת מחיר.
בכל הנוגע לנושא הדפסת ספר בודד מחיר הדפסת הספר תלויה בלא מעט פרמטרים שיש לקחת בחשבון.
במאמר הבא, נפרט את עלויות והמחירים להוצאת הספר מתחילה ועד הסוף על ידי חלוקה לסעיפים שונים.
בסיום המאמר – יוכל כל מחבר ספר לשבת ולחשב במשוער כמה כסף יעלה לו להוציא את הספר שלו.
אבל, רגע לפני שאנחנו יוצאים לדרך – כמה הבהרות חשובות;
מחיר הוצאת הספר תלוי כאמור בשלבים רבים, שברוב המקרים לקוחים מתוך שלבים אלו;
הספר שלכם מוגש אלינו בקובץ ממוחשב או בכתב יד?
במידה והוא מוגש בקובץ – דלגו לסעיף הבא.
במידה והוא מוגש בכתב יד – הוא צריך לעבור להקלדה.
מחירי ההקלדה משתנים ממקום למקום, ומסוג טקסט אחד למשנהו. כל אחד מבין שקל יותר להקליד סיפור לנוער, וקשה יותר להקליד מאמר מדעי על כימיה פיס-ספקטרוסקופיה מולקולרית…
הקלדה של ספר מתומחרת בדרך כלל לפי יחידות של תווים.
איך סופרים תווים? פשוט מאוד.
כשקובץ הוורד פתוח, יש בתחתית שורה עם אינפורמציה. בצד ימין שלה (ובאנגלית בשמאל) יש מקום שבו כתוב כמה מילים יש בקובץ.
לחצו על המספר עם העכבר, וייפתח לכם חלון בשם ספירת מילים.
שם יופיעו הנתונים על הקובץ וביניהם שורה: "תווים (עם רווחים)" שהיא השורה החשובה לנו.
הקלדה נמדדת בדרך כלל לפי יחידות של 1,000 תווים, או 10,000 תווים (שנקראת בשפה המקצועית "קובץ") כולל רווחים [וכי רווח אינו הקלדה?].
המחיר להקלדה נע בין 4 ל-6 ₪ לאלף תווים (או 40 עד 60 ₪ לקובץ).
שלב הבא – עריכת טקסט. בעריכת טקסט נכלל הרבה מאוד מידע, שעליו תוכלו לקרוא בלשונית שלנו בנושא עריכה לשונית לספר. פה נכתוב רק מחירים.
המחירים עוסקים בעריכה של טקסט מצוי, ובעל מטרות קלסיות. לטקסטים אקדמאים, עיוניים או פואטיים, או כאלו המכריחים ידע מקדים והכרת מונחים ייחודיים – המחיר שונה, ועשוי להכפיל ואף לשלש את המחירים פה.
מחיר העריכה זה החלק הכי גמיש בתחום ההוצאה לאור, כיון שהוא מושפע משני משתנים משמעותיים:
גודל הפער בין התשובות לשתי השאלות הללו, הוא זה שישפיע על מחיר העריכה. והיות והתשובות לשאלות שונות מאוד בין ספר לספר, לכן גם המחיר שונה מאוד. ואף על פי כן, נעשה מאמץ להגדיר טווח מחירים לעריכה של ספר.
התמחור המקובל והפופולרי למחירי עבודת עריכה לספר, הנו לפי יחידת "גיליון דפוס", שזה כאמור – 24,000 תווים כולל רווחים.
אז כמה עולה עריכה לספר? תלוי בסוג העריכה כמובן (לפירוט ראה כאן).
כאמור, המחירים מאוד תלויים ברמה שבה הטקסט נמצא, וברמה שאליה הוא אמור להגיע.
מחירי הגהה לספר משתנים גם כמו עריכה, בהתאם לסוג הטקסט ולרמה הנדרשת, אך הם כבר בטווח אחיד יותר.
ישנן הגהות מיוחדות שנעשות בשיטות שונות, שעליהן ניתן לקרוא כאן, אך ככל המחירים נעים בין 110 ₪ עד 200 ₪ לגיליון דפוס.
המחיר לעימוד ספר מצד אחד קבוע יחסית ודי אחיד בשוק, מצד שני – משתנה מאוד לפי סוגים רבים של עימוד שקיימים.
לעיתים רחוקות עימוד מתומחר על ידי עבודה לפי שעה (ראה למטה) ובמקרה כזה אין אומדן מראש לעלות העבודה (בייחוד בעימוד תורני בפרויקטים מורכבים מאוד).
אך בדרך כלל העימוד מתומחר בצורה שכן נותנת אומדן כמה תעלה העבודה, ולעתים מתומחרת כעסקה שלמה לכל הספר.
כאשר מתמחרים לפי עמוד, מוסיפים לכך עלויות נוספת:
תלוי מה כלול בעימוד ואיזה סוג הוא ומה הכמות הכוללת של העמודים.
להלן רמות שונות של תמחורים לעימוד. להסבר על הסוגים ניתן להיכנס למאמר זה.
המחירים לעימודים אלו נעים בין 3 עד 8 ש"ח לעמוד.
עיצוב מיוחד בשוליים מוסיף כמובן לעלות, בהתאם לרמת העיצוב ומורכבותו. התוספת עשויה להיות שקלים בודדים, אך במקרים מסוימים ומורכבים לעבור את זה בהרבה.
בכל הסוגים הללו, כאשר יש צורך לטפל בשילוב של תמונה בטקסט – העבודה מתומחרת לפי שעה (שהרי לא ניתן לדעת עד כמה המשימה מורכבת).
בעיצוב לספר נכללת הכריכה כמובן, ואתה גם: שערים, הקדשות, חוצצים, פרסום עצמי ועוד.
ישנם ספרים שכל הספר כולו מבוסס על עיצוב, וכל עמוד אוחז בעיצוב ייחודי משלו.
כמה עולה עיצוב? תלוי של מה כמובן.
מחירי עיצוב הכריכה משתנים גם הם, לפי רמת הכריכה ולפי מחירון המעצב. להלן רשימת סוגים:
שימו לב! המחירים הם על העיצוב בלבד, ואינם כולל את הכריכה עצמה או את הגלופות המשמשות להטבעה.
מחירי הדפסת ספר, ומחירי הדפסה בכלל מושפעים מאוד מכמות ההדפסה.
ככל שכמות ההדפסה עולה – המחיר יורד בהתאם.
מכלול שיקולים יקבע האם מתאימה הדפסה דיגיטלית, אופסט או אחרת, והמחיר ישתנה לפי זה גם כן.
ישנם פרמטרים רבים מאוד שמשפיעים על תמחור של ספר, אך אנו נציג להלן מספר וריאציות של ספרים ומחירם בצידם, ונסו להקיש מהם לסדר הגודל המשוער של הספר שלכם. המחירים להלן מציינים מחיר של ספר בודד, מתוף הדפסה של 1000 יחידות.
פשוט מאוד – תחליטו אתם!
פרסום של ספר לא נקבע לפי 'כמה עולה' אלא לפי 'כמה אני רוצה להשקיע'. כדי לקבל החלטה מושכלת, עליכם לשבת עם איש מקצוע, לחשב הכנסות והוצאות, ללמוד את מטרות הפרסום ומשם להסיק החלטה.
כמו כן, יש לשקול את אפיקי הפרסום הרצויים. האם מתאים לפרסם בענף הפרינט על חלקיו המרובים, או דווקא בדיגיטל עם הקמת דף נחיתה ייחודי וקידום הדף של הספר?
נוכל רק לומר שיש חבילות פרסום הכוללות מקבץ פרסומים ודילים משתלמים במחיר מוזל. לפרטים פנו אלינו.
הפצה של ספר בחנויות לא עולה כסף כשירות, אך אתם משתפים את החנות ואת המפיץ ברווחי הספר. ברוב המקומות תקבלו 40% עד 50% ממחירו הקטלוגי של הספר.
לעומת זאת, יש דוכנים שבהם ניתן למכור ספרים, והמחיר הוא לפי תחנה או דוכן. לפי מה נקבע המחיר? בדרך כלל חוקי היצע וביקוש ותו לא.
אפשרות נוספת של הפצה ומכירת הספר, היא דרך חנויות דיגיטליות באינטרנט. בחנות של טקסט רץ למשל, תקבלו תנאים מעולים ודמי הקמת מסוף מוזלים, ואם הוצאתם דרכנו – מגיע לכם מסוף חינם!
זהו חברים, מקווים שעזרנו, ואם יש שאלות – זה הזמן פשוט לגשת לאיש מקצוע, אחראי ורציני שאכפת לו מהעבודה שלכם (אהמ, אהמ…) ולבדוק מולו מחיר מדויק ומשתלם להוצאת ספרכם.
זכרו, הצעת מחיר – לא עולה כסף. אז למה לא פשוט לבקש…
שבוע הספר או חודש הספר? מה זה אומר בעצם? מי המציא את המושג? מתי זה החל להתקיים? איפה זה קורה? האם יש למה לחכות?
שגיעוט קטיב זה משהו שלצערנו נפוץ יותר משנדמה. האם כותבים מקסימום או מכסימום? איננה או אינה? לולי או לולא? מה זה 'למצער'? מה זה 'בכדי'?
כמה סוגי כריכות לספר קיימים? מתברר שהרבה. קבלו סדרת תצלומים אותנטיים של כריכות קרטון, בד, עור, פלסטיק, עץ ואפילו ברזל. והכי חשוב – מה מתאים לספר שלכם!
קיצורי מקלדת – מה זה? איזה קיצורי מקלדת יש בוורד? אלו קיצורים במקלדת תקפים בכל תוכנה? קבלו רשימת קיצורים שתקצר לכם את הדרך, אבל בקטע מוגזם!
מתי החלו לכתוב שירה? מי היו המשוררים הראשונים? מה ההבדל בין שירה לפיוט? ובאיזה מגזר השירה כמעט נעלמה, וצצה פתאום לפני חודשיים? קיצור תולדות השירה
אז כמות הספרים המודפסים גדלה או קטנה? וכמה ספרים יצאו לאור השנה בישראל? רגע לפני שאתם מוציאים ספר – כדאי שתשמעו קצת על הנתונים…
הדפסות תלת מימד, מאיפה ולאן? קבלו הצצה כולל תמונות ישירות אל מה שבעתיד יהיה חלק אינטגרלי מחיינו. והאם יום אחד נוכל להדפיס ספרים כרוכים ותפורים מראש?
הוצאה עצמית של ספר – האם זה משתלם? למי הולכים הרווחים מהספר? מי קובע את מחיר הספר ואת צורת ההפקה? האם לא כדאי להדפיס לבד? במילה אחת: תלוי…
עומדים לפני עימוד ספר? הנה לכם חמישה כללי זהב, שיחסכו לכם זמן וכסף, ויסייעו לכם להגיע לתוצאה טובה יותר ולעימוד מקצועי יותר, בפחות מאמץ!
איך מגדירים ספר כרב מכר רב מכר – מה ההגדרה? מה הופך ספר לרב מכר? מהי כמות העותקים שצריך למכור בשביל להיחשב ספר רב מכר? איך יודעים אם הספר שלנו יהיה רב מכר? ואיך אפשר לכתוב ספר רב מכר?
בקטע פיקנטי, קבלו את שיאי גינס בספרים העולמיים: הספר הנמכר ביותר, הספר היקר ביותר, הגדול ביותר, העתיק ביותר, הקטן ביותר ועוד! בואו נגיע לשיא! זמן
מי בוחר גופנים לספר? איזה גופנים יתאימו לספר שלך? מי יוצר את הגופנים? ובכלל – מה זה גופנים? כל מה שרציתם לדעת על גופנים לספר במאמר אחד קצר ומנומק.
מה זה גלופות? כל המידע על הטבעת ספרים וכריכות סקאי בגלופות מגנזיום, בתהליך הפקת ספרי קודש וחול.
הרבה אנשים יודעים לכתוב, אך רק מעטים כותבים ברמה גבוהה באמת. לא קל לכתוב מאמר דעה, אך זוהי הצורה החזקה והאפקטיבית ביותר להציג טיעון ולשכנע | טור לאינטליגנטים שבינינו…
מחפשים חנות ספרים? רוצים להכיר את כל חנויות הספרים? קבלו רשימה של כ-450 חנויות ספרים בכל הארץ! כך תוכלו לעקוב אחר ההפצה של הספר שלכם!
עימוד תורני לספר קודש – במה הוא שונה? איך עושים אותו? מדוע הוא מבוצע דווקא בתוכנת תג? מה האתגר ביצירת קובץ 'רב-טקסט'? מדוע 'צורת הדף' לא תשתנה לעולם?
חשבתם שאתם מכירים את תוכנת וורד? אז חשבתם. מתברר שרובנו לא ממש מכירים פונקציות נוחות וטובות מאוד שיש בתוכנה, ואם אתם עובדים על וורד – כדאי מאוד שתכירו את הטיפים הבאים…
מי קובע את גודל הספר? למה רוב הספרים הם בגדלים קבועים? האם ומתי כדאי לחרוג מהסטנדרטים? למה A4 כל כך פופולרי? ומה זה ISO? טור שיחסוך לכם ניירות, בדפוס ובכיס…
מסה, או 'כתיבה מסאית' – זו הסוגה המשוחררת והחופשית בעולם הכתיבה, הרגשית ואולי גם הנוגעת ללב. אך כדי שהיא תהיה באמת איכותית ונכונה – כדאי להכיר גם את כלליה המסקרנים…
הוצאת ספר לאור זהו צעד משמעותי. מתבקש לעצור ולשאול – בשביל מה? מה המטרה? למה אתם עושים את זה? כדאי שתהיה לכם תשובה מדויקת, לפני שאתם יוצאים לדרך…
הוצאה לאור 'חרדית' או 'דתית' שונה מהוצאה לאור 'חילונית'? האם הספר שלכם מתאים גם למגזרים נוספים? ובכלל – מה ההבדל בין הוצאת ספר חרדי לכללי?
מחפשים חנות ספרים? רוצים להכיר את כל חנויות הספרים? קבלו רשימה של כ-450 חנויות ספרים בכל הארץ! כך תוכלו לעקוב אחר ההפצה של הספר שלכם!
מה כותבים בהקדמה / מבוא של ספר? מתי כותבים מבוא לספר? מה ההבדל בין הקדמה למבוא? מה אסור לכתוב בהקדמה או במבוא? כותבים ספר? הקדימו לקרוא את זה!
שבוע הספר או חודש הספר? מה זה אומר בעצם? מי המציא את המושג? מתי זה החל להתקיים? איפה זה קורה? האם יש למה לחכות?
איך בוחרים שם לספר? שם ארוך או קצר? שם מאפיין או מסקרן? איך אפשר להעיף מכירות רק בגלל שם לספר? סדרת טיפים קצרים שתסייע לכם לבחור שם בקלות!
מחפשים תמונות לספר שלכם? מעולה. קבלו את הדרכים הכי נכונות להשגת תמונות מעולות לספר, למדו מה מותר לעשות והכי חשוב – מאיפה אסור לקחת תמונות
מתלבטים אם תספיקו להוציא את הספר בזמן? רוצים לדעת תוך כמה זמן תסיימו את התהליך? בואו לגלות כמה זמן לוקח להוציא ספר לאור, עם פירוט מלא על כל שלב בתהליך הוצאת הספר!
!
קבלו למייל שלכם מדריך קצר שיחסוך לכם הרבה כסף ועגמת-נפש!
אנו נשלח למייל שלך את המדריך בהקדם.
המשך גלישה מהנה :)