מחפשים ספרים להורדה בחינם? הכנו לכם רשימה של ספרים בעברית להורדה חינמית, אבל מהאגדות. מתעניינים דווקא בהוצאת ספר דיגיטלי לאור? קבלו את כל המידע בהמשך המאמר!
אוסף ספרים בעברית להורדה בחינם! (חגיגה)
רוצים להוריד חינם ספרים דיגיטליים בעברית ללא תשלום, ולקרוא ככה חופשי?
ספרים דיגיטליים רבותיי, ספרים דיגיטליים! (אויש, זה נשמע רע). קבלו רשימה מפנקת של אתרים להורדת ספרים בעברית בחינם. על ספרים באנגלית לא דיברנו, כי יש הרבה בהגזמה (פשוט חפשו בקינדל free books).
שם האתר | מה? מי? מו? | לינק: |
טקסט רץ 🙂 | יש לנו באתר כמה ספרים, קבצי מידע וחוברות מרתקות, שניתנות להורדה בחינם. רוצו! | ספרים וקבצים להורדה חינם באתר טקסט רץ |
עברית | חנות ספרים דיגיטליים מהגדולות בישראל. החנות מפנקת את אזרחי ישראל באפשרות להורדת לא מעט ספרים לגמרי בחינם! | ספרים חינם באתר עברית |
סטימצקי | אתר גט-בוקס מבית סטימצקי מאפשר להוריד לא מעט ספרים חינם. ספרים [גם חינם] זה סטימצקי, מה? | ספרים חינם ברשת סטימצקי |
אינדיבוק | אינדיבוק זהו אחד האתרים הפופולריים בישראל לספרים דיגיטליים, וגם לו יש קטגוריה חינם. תהנו לכם! | ספרים דיגיטליים להורדה חינם באתר אינדיבוק |
פרויקט בן יהודה | פרויקט ישראלי מיוחד במינו, מנגיש לכם מאות ספרים מרתקים מהעבר להורדה וקריאה לגמרי בחינם. הורידו והשכילו! | ספרים להורדה חינם באתר פרויקט בן יהודה |
מנדלי מוכר ספרים | חבר'ה אתם קולטים? מנדלי לא רק מוכר אלא גם מחלק! בחינם! אחלה מנדלי, באמת. | ספרים בחינם באתר מנדלי מוכר ספרים |
ספרי קודש חינם | האתר המתוק 'אור-נקי' שמלא בכוונות טובות, קיבץ לנו מלא קישורים של הורדת ספרים דיגיטליים בחינם ספרי קודש בחינם. תעשו שטייגען! | מקבץ קישורים להורדת ספרי קודש וטקסטים תורניים באתר אור נקי |
הוצאת ספר דיגיטלי לאור
ככל שחולפות השנים והטכנולוגיה מתקדמת, כך גם הושלך ומתפתח ענף הספרים האלקטרוניים, ויותר ויותר אנשים מתחברים לקריאת ספרים בפורמט הספר הדיגיטלי.
המגמה הוכפלה בזמן הקורונה והבידודים, כאשר הציבור כולו, לרבות הציבור החרדי – פנה לעבר מדיות אלטרנטיביות ולאינטרנט.
במאמר הבא נדבר מעט על ספרים דיגיטליים, על ההבדלים מול ספרים מודפסים ועל הוצאת ספר דיגיטלי מול הוצאת ספר רגיל. [במאמר אחר דיברנו על מידות ופורמטים של ספר, זה לא הנושא פה].
רגע, מה זה ספר?…
בניגוד לטעות הרווחת בשל השימוש הנפוץ, ספר אינו בהכרח קיבוץ דפים יחד עם כריכה, אלא קיבוץ מידע בטקסט.
כבר בימי חז"ל שימשה המילה ספר לכך, אף שאז טרם חשבו על הרעיון של קיבוץ הניירות יחד, ונפוץ הרבה יותר השימוש של ספר נגלל.
למעשה, הספר החשוב ביותר – ספר תורה, הוא לא ערימת דפים אלא גיליונות גלולים, הלא כן?
אמור מעתה: ספר = קיבוץ מידע בטקסט.
E-BOOK | ספר דיגיטלי מהו?
ספר דיגיטלי אפוא, ראוי בהחלט לשמו. הספרים הדיגיטליים הם גם מאמרי מידע המוגשים כטקסט.
אך מה מבדיל אותם בעצם מ"סתם מאמר" ברשת, או קובץ טקסט?
התשובה פשוטה: היחס אליהם, המשליך על ההגשה שלהם.
ספר דיגטלי שונה ממאמר ראשית כל באורך, ספר יהיה ארוך יותר מכל מאמר שהוא, ברוב מוחלט של המקרים.
שנית, הספר מגיע אמנם בפורמט דיגיטל, אך כספר של ממש: עם הקדמה או מבוא, תקציר, פירוט על הספר, חלוקה לפרקים, תוכן עניינים ועוד.
בנוסף, ספר אלקטרוני מגיע בפורמט טכני מסוים, המקל מאוד על קריאתו וההתמצאות בו ונועד במיוחד לקריאת ספרים על גבי מסך דיגיטלי. לא נלאה אתכם במידע הטכני, אך בגדול – פורמט זה נקרא EPUB, והוא נוצר במיוחד עבור ספרים דיגיטליים.
ספרים אלקטרוניים יכולים להיקרא על ידי מגוון מכשירים, וגם על ידי קורא ספרים אלקטרוני, באופן קל ופשוט.
מהו קורא ספרים אלקטרוני?
קורא ספרים אלקטרוני הוא מכשיר מיוחד, המזכיר בצורתו טאבלט, אך מאופיין בעיקר בכך שנוח מאוד לקרוא בו ספרים.
הסיבה היא בעיקר התאמה טכנית של המסך שלו לספר דיגיטלי, מבחינת פליטת האור מהמסך ובהייה ממושכת בו. בנוסף, צורת בניית המסך בקוראי ספרים אלו מסייעת בשימור חיי הסוללה לאורך זמן, היות והמסך אינו דורש חשמל כמסך רגיל.
מובן כי חשוב שקורא הספרים יתמוך בשפה העברית, בעיקר בשל העובדה שהיא פונה מימין לשמאל. ספרים בעברית שיועלו על קורא שאינו תומך, יוצגו בצורה משובשת וכמעט בלתי ניתנת לקריאה.
כיום ניתן להשיג קוראי ספרים דיגיטליים ממגוון מותגים מוכרים: Amazon, ONYX, PocketBook, Canon, Sony ועוד.
מחירי הקוראים הדיגיטליים נעים בין 400 עד 2000 ₪, ותוכלו לראות מבחר גדול שלהם בזאפ ובאתרי מכירות רבים נוספים.
מה צופן לנו העתיד הדיגיטלי?
קשה לענות על השאלה מה יהיה בעתיד, אך ברור שהעולם הולך יותר ויותר לכיוון דיגיטלי. התייקרות מחירי הנייר בשנים האחרונות מזרזת את המגמה הזו יותר ויותר.
עם זאת, האנושות לא תפסיק לקרוא (אנחנו מקווים) ועדיין צורכת תוכן עיוני וערוך כדבעי. לכן פורמט הספרים הדיגיטליים מתפתח.
ברם, יש ציבורים שמרניים יותר, כגון הציבור החרדי, שמעדיפים להתנזר ממכשירים טכנולוגיים ובכללם קוראי ספרים אלקטרוניים, ובציבורים האלה השפעת הדיגיטל על חיינו נמוכה באופן משמעותי.
תהליך הפקת ספר דיגיטלי מול ספר מודפס
- הפקת הספר הדיגיטלי זהה להפקת הספר המודפס, עד לשלב העימוד. בעימוד הספר יש לקחת בחשבון את העובדה שהוא יוצג כקובץ, וההבדל העיקרי הוא כמובן בשלב ההפקה.
- ספר מודפס הוא, ובכן, מודפס. ההדפסה היא תהליך מורכב ויקר למדי, שמוגבל לעותקים מסוימים וכו'. ספר כזה מופק בעותק אחד, שאותו ניתן לשכפל עד אינסוף.
- מסיבה זו, עלויות הפקת ספר אלקטרוני תמיד יהיה זול יותר, שהרי הוא אינו אמור לכסות את עלות ההפקה המודפסת.
- כמובן שניתן להוציא לאור גם קובץ אי-פאב וגם ספר מודפס, וכדאי להתייעץ על כך עם איש מקצוע.
הפצת ספרים דיגיטליים
לספרים דיגיטליים ישנם דרכי הפצה ומכירה ייחודיות, המשתנים בין ספר אחד למשנהו. ההוצאה לאור תדע לתכנן ולהדריך אתכם כיצד לפצע פרסום והפצה מיטבית של הספר שלכם, ולמקסים את היכולות.
הוצאת ספר זהו תהליך שכרוך בעלות לא מבוטלת, ואם אתם בונים על מכירות הספר – חשוב לתכנן את הפרסום וההפצה היטב, כדי למקסם את פוטנציאל המכירות של הספר.
זאת הסיבה שחשוב להוציא ספר דווקא בבית הוצאה לאור מנוסה, שידע כיצד להריץ את הטקסט שלכם בצורה הטובה ביותר.
אם אתם מתלבטים או מחפשים מידע נוסף – דברו איתנו, אנו כאן בשבילכם!
איך לפרסם ספר דיגיטלי?
פרסום ספר דיגיטלי נעשה גם הוא באמצעים שונים כמובן מפרסום הפרינט.
מטבעו, הוא מתבצע במישורי הדיגיטל השונים, למן קמפיינים ממומנים בגוגל ובפייסבוק, קבוצות ווטסאפ, רשימות תפוצה במייל, שיווק דרך חנויות וערוצי הפצה ועוד.
כך תפיקו ספר דיגיטלי בחינם!
ניתן להפיק ספר דיגיטלי חינם בכוחות עצמכם, אם יש לכם הבנה בתוכנות ובמחשוב. זה לא יצא כמו תוצאה מקצועית, אבל יכול לעזור. לשם כך צפו בסרטון הבא:
עלות הפקת ספר אלקטרוני משתנה בהתאם לפורמט הרצוי ולאופי התוכן, אולם ספר טקסט ממוצע עולה כמה אלפי שקלים. כמה? בין 4000 עד 10,000.
רוצים מידע נוסף על ספרים דיגיטליים? רוצים אומדן מדויק יותר למחיר? קל!
אנחנו כאן בשבילכם, בטלפון 039-111-444 ובמייל x039111444@gmail.com וכמובן כאן באתר. נשמח לתת לכם הצעת מחיר משתלמת!
עיצוב כריכה לספר אלקטרוני?
הידעתם? מיודענו הטכנולוגי והמתקדם – גם הוא זקוק לכריכה.
ממ.. כריכה של מה בדיוק? של הקובץ הווירטואלי?!…
התשובה היא כן 🙂
אבל לא כריכה כזו שעוטפת, אלא יותר תמונת שער שתשקף את מראה הספר, בדיוק כפי שמבצעת הכריכה המודפסת.
בעיצוב כריכה דיגיטלית, או ליתר דיוק כריכה לספר דיגיטלי, הכללים שונים מעט ביחס לכריכת ספר מודפס, הן בפורמט העיצובי כמובן, אבל גם בויזואליות של הכריכה.
אגב, לעיתים את עיצוב הכריכה הדיגיטלית – הופכים להדמיה של קובץ מודפס, לשם ההמחשה.
כמו שעשינו בקובץ המצורף שחילקנו למנויי הניוזלטר שלנו – הצ'קליסט לחופש המושלם (אחל'ה קובץ, דרך אגב). רוצים להוריד? לחצו כאן!
לסיכום - כמה שאלות ותשובות על ספר דיגיטלי:
בתכל'ס אחרי כל הדיבורים – מדובר בקובץ ממוחשב בפורמט מסוים (E-pub), שמאפשר קריאה של הספר באמצעות טאבלט, פלאפון או קורא ספרים ייעודי (כגון קינדל).
ישנן תוכנות רבות שמסייעות ליצירת ספר כזה בחינם ובתשלום. התוצרים של התוכנות החובבניות והחינמיות מטבע הדברים אינם איכותיים, אך כל אחד יכול לבצע זאת!
במקום להחזיק מדפים של ספרים פיזיים שתופסים מקום, ניתן לאחסן מאות ואלפי ספרים על מכשיר אחד קומפקטי שיאפשר לכם קריאה נוחה ורציפה.
לקוראי הספרים יש חסרונות, בדרך כלל הם פחות נוחים לעין מטקסט מודפס, הבטריה עלולה להיגמר, הם עלולים להיתקע ומעל הכל: יש משהו יותר כיף לאוהבי ספרים, מניחוח של דפי ספר חדש?…
להתראות חברים 🙂
תודה על המאמר !! יפה מאוד
חלק מהחנויות שהבאתם חסומות בנטפרי
יש גם הרבה ספרים וקבצים תורניים באתר קול הלשון. מומלץ
האם צריך אינטרנט פתוח בשביל להוריד ספרים בקורא ספרים אלקטרוני?