
הוצאת ספר שירים בתכנון? כדאי לכם לקרוא את זה
רוצה להוציא ספר שירים לאור? כדאי לקרוא קצת על המונח שירה, על מושגי היסוד, ובעיקר – על מה שיהפוך אותך למשורר טוב? וגם – איך
זמן קריאה: קצר…
לא הרבה אחרי שהמציא אלן טיורינג את המחשב ובעקבותיו את מעבדי התמלילים, ואולי אפילו מערכות המחשוב, הומצאו גם – קיצורי המקלדת לוורד.
למעשה – חלק גדול מהקיצורים היה תקף עוד לפני שסטיב ג'ובס, המציא (או העתיק) את המכשיר המוזר שנקרא עכבר.
כאשר העכבר השתלט על כל הכלוב, הפכו הפונקציות הללו לפחות ידועות, עד לבלתי ידועות.
אך לאורך כל הדרך, חלקן הגדול פעל, וחלק הצטרף אליהן ככל שנוספו פונקציות ושכלולים למערכות הממוחשבות.
ישאל השואל: בשביל מה אני צריך להתחיל לזכור כל מיני שיפטים, וקונטרולים ושאר ירקות? לוחצים שניה עם העכבר וזהו!… לא?
לא.
עם העכבר זה לא שנייה אלא שתי שניות וחצי, ועם קיצור מקלדת זה רבע עד חצי שניה. ומי שמוציא לאור ספר, מקליד, עורך טקסט או סתם כך כותב מאמר – הרי שהוא עובד הרבה על המחשב.
ואם הוא יכפיל את השניות הללו במאות פעולות ביום, יגיע בקלות לרבע שעה ביום ואולי להרבה יותר.
רבע שעה ביום = שעה ורבע בשבוע = חמש שעות בחודש = שישים שעות בשנה…
וזה זמן של עבודה מעשית ממש. לא של ה"לפני" וה"אחרי".
אז כן, כדאי להקדיש פעם אחת זמן, אפילו כמה שעות, כדי לשפר ולייעל מאוד מאוד את מהירות וקצב העבודה שלכם על המחשב.
המאמר הבא מותאם לקיצורי דרך שתקפים לעבודה בוורד, בכל זאת – סופרים, מחברים וכל זה.
אך האמת היא שחלק גדול מהקיצורים עובד גם בתוכנות אחרות נוספות, כמו אדובי, גוגל ועוד, וחלקם תקף גם בניהול תיקיות וחלונות בווינדוס עצמו, כמו גזור-העתק-הדבק ועוד.
יש קיצורים שתקפים במיוחד בהפעלת ווינדוס, כמו shift + alt + telete שיאפשרו לכם לאפס את הווינדוס במקרה שנתקע, או סתם כך לנעול את החלון. עליהם נדבר אולי בפעם אחרת, והפעם נתמקד בעיקר בקיצורים שעשויים לסייע לנכבדינו – מחברי הספרים.
אתם באמצע להקליד מסמך ובא לכם לבצע קו מפריד בין הפסקאות? במקום להתאמץ ולהושיט את היד עד לעכבר הרחוק, לחיצה שלוש פעמים על מקף ואז 'אנטר', תוסיף לכם קו רוחב אוטומטי. נסו את זה!
לחצנים נוספים, ינעצו לכם קו מעוצב בסגנונות שונים, ולהלן הרשימה המלאה:
זהו חברים!
מקווים שהחכמתם, היינו ממליצים לכם לשמור את הדף הזה בסרגל הסימניות שלכם, וכל פעם שתרצו להתאמן או להיזכר בקיצור מקלדת – תקפצו הנה ותקצרו קיצורים.
בקיצור: בהצלחה שיהיה!
רוצה להוציא ספר שירים לאור? כדאי לקרוא קצת על המונח שירה, על מושגי היסוד, ובעיקר – על מה שיהפוך אותך למשורר טוב? וגם – איך
איך מגדירים ספר כרב מכר רב מכר – מה ההגדרה? מה הופך ספר לרב מכר? מהי כמות העותקים שצריך למכור בשביל להיחשב ספר רב מכר? איך יודעים אם הספר שלנו יהיה רב מכר? ואיך אפשר לכתוב ספר רב מכר?
מי קובע את גודל הספר? למה רוב הספרים הם בגדלים קבועים? האם ומתי כדאי לחרוג מהסטנדרטים? למה A4 כל כך פופולרי? ומה זה ISO? טור שיחסוך לכם ניירות, בדפוס ובכיס…
איך בוחרים שם לספר? שם ארוך או קצר? שם מאפיין או מסקרן? איך אפשר להעיף מכירות רק בגלל שם לספר? סדרת טיפים קצרים שתסייע לכם לבחור שם בקלות!
איך היו מכינים כריכות בימים עברו? מדוע כריכות לספרי נצרות היו חייבות בגניזה? איזה אוצרות גילו בתוככי הכריכות? פנו לעצמכם רגע של יודאיקה והיסטוריה מרתקת!
הוצאה עצמית של ספר – האם זה משתלם? למי הולכים הרווחים מהספר? מי קובע את מחיר הספר ואת צורת ההפקה? האם לא כדאי להדפיס לבד? במילה אחת: תלוי…
מה כותבים בהקדמה / מבוא של ספר? מתי כותבים מבוא לספר? מה ההבדל בין הקדמה למבוא? מה אסור לכתוב בהקדמה או במבוא? כותבים ספר? הקדימו לקרוא את זה!
מסה, או 'כתיבה מסאית' – זו הסוגה המשוחררת והחופשית בעולם הכתיבה, הרגשית ואולי גם הנוגעת ללב. אך כדי שהיא תהיה באמת איכותית ונכונה – כדאי להכיר גם את כלליה המסקרנים…
קבלו את הרשימה המלאה והבלעדית של כל סוגי הדפוס הקיימים, העתיקים והחדשניים ביותר! כל הדפוסים, כל ההדפסות – הכל במאמר אחד קצר + הסברים ותמונות.
כמה עולה להוציא ספר? מה המחירים להוצאת ספרים? איך אפשר לדעת כמה יעלה להפיק את הספר שלכם? לשאלות הללו – יש הרבה תשובות. חלקן נכונות.
הרבה אנשים יודעים לכתוב, אך רק מעטים כותבים ברמה גבוהה באמת. לא קל לכתוב מאמר דעה, אך זוהי הצורה החזקה והאפקטיבית ביותר להציג טיעון ולשכנע | טור לאינטליגנטים שבינינו…
מחפשים הוצאות ספרים בישראל? קבלו את הרשימה המלאה של כל הוצאות הספרים בארץ מכל הזמנים. מוציאי ספרים, הוצאות לאור, מכונים, מפיקים ועוד.
להוציא ספר זה רווחי? כמה כסף להשקיע? הרווח יכסה את העלויות? שוק הספרים לא מוצף מדי? אנשים לא הפסיקו לקרוא?… ובכן, מתברר שיש בהחלט ממה לחשוש…
כמה סוגי כריכות לספר קיימים? מתברר שהרבה. קבלו סדרת תצלומים אותנטיים של כריכות קרטון, בד, עור, פלסטיק, עץ ואפילו ברזל. והכי חשוב – מה מתאים לספר שלכם!
כמה סוגי נייר יש? איזה נייר מתאים לספר? איזה נייר מתאים לכריכת הספר? האם יש הבדל במחירי הנייר? קבלו את כל סוגי הנייר המצויים בשוק, עם הסבר קל וקצר על כל אחד!
מחפשים תמונות לספר שלכם? מעולה. קבלו את הדרכים הכי נכונות להשגת תמונות מעולות לספר, למדו מה מותר לעשות והכי חשוב – מאיפה אסור לקחת תמונות
קבלו את הרשימה המלאה והבלעדית של כל סוגי הדפוס הקיימים, העתיקים והחדשניים ביותר! כל הדפוסים, כל ההדפסות – הכל במאמר אחד קצר + הסברים ותמונות.
גם אתם מקבלים מדי פעם הודעות ספאם ופרסום למייל שלכם? מה הבעיה? מכינים הודעה, מכניסים נמענים וברגע אחד – קלאק! פרסמתם חינם למאות אנשים! חשבתם על זה? יופי. כדאי שתחשבו שוב…
שבוע הספר או חודש הספר? מה זה אומר בעצם? מי המציא את המושג? מתי זה החל להתקיים? איפה זה קורה? האם יש למה לחכות?
כמה עולה להוציא ספר? מה המחירים להוצאת ספרים? איך אפשר לדעת כמה יעלה להפיק את הספר שלכם? לשאלות הללו – יש הרבה תשובות. חלקן נכונות.
!
קבלו למייל שלכם מדריך קצר שיחסוך לכם הרבה כסף ועגמת-נפש!
אנו נשלח למייל שלך את המדריך בהקדם.
המשך גלישה מהנה :)