
שיאי גינס בספרים
בקטע פיקנטי, קבלו את שיאי גינס בספרים העולמיים: הספר הנמכר ביותר, הספר היקר ביותר, הגדול ביותר, העתיק ביותר, הקטן ביותר ועוד! בואו נגיע לשיא! זמן
בשעה טובה הספר שלכם כבר יצא לאור ועבר את כל שלבי הההפקה, וכעת אתם מחפשים דרך לפרסם את הספר.
אז רגע לפני שאתם חושבים איך כדאי לפרסם את הספר – בואו נדבר כמה מילים על איך לא כדאי לפרסם.
קבלו רעיון אגדי: כשאתם שולחים מייל, אתם יכולים לשלוח לאדם אחד, ואפשר גם לשניים, וגם לארבע מאות. נכון?
אז למה שלא תשלחו לכל אנשי הקשר שלכם את ההודעה? ואולי אפילו תאספו תיבות מייל של אנשים זרים ותשלחו להם?
אז זהו, שקוראים לזה ספאם, וזה ממש לא רעיון מבריק אלא רעיון רע.
בואו נלמד יחד למה אסור, פשוט אסור, לפרסם ספר – או כל מוצר או מידע אחר – בספאם. לא במייל, לא בהודעת SMS, ואפילו לא בשיחות טלפון חוזרות ונשנות.
ב-1 בדצמבר 2008 נכנס לתוקף תיקון לס' 30 לחוק התקשורת, התשס"ח–2008. התיקון לחוק אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס או בהודעת SMS ללא אישור של הנמען.
נמצא כי בשליחת המייל הפרסומי שלך ללא אישור מוקדם, עברת על החוק.
וכמו בכל מקום שעוברים על החוק, גם פה נקבע עונש. ויש גופים שעובדים בלגרום לכם להיענש, חלקם מתוך מניעים מסחריים.
נראה לכם שזה מיתוס? קבלו קישורים למספר פסקי דין שבהם נפסקו קנסות על ספאם באדיבות אתר איגוד האינטרנט הישראלי:
(הסכומים כוללים הוצאות משפט ועו"ד שנפסקו לשולחי הספאם).
גוגל מאוד לא אוהבים שמשתמשים בתיבת הג'ימייל שלהם למשלוח ספאם, כפי שהם הצהירו פה.
אם חלק גדול או רוב הנמענים של ההודעה שלכם יסמנו עליכם "דווח כספאם" – תיבת המייל שלכם תיסגר לתקופה ארוכה או לצמיתות.
אם רק מעט אנשים ידווחו, גוגל לא יאפשרו לכם לשלוח הודעה ליותר משני נמענים. שזה ממש מעצבן. אגב, משום מה הם לא יכתבו לכם שזה ספאם,
אלא תופיע הודעה אדומה שאומרת: ההודעה לא נשלחה. כדאי לבדוק את החיבור לרשת ולנסות שוב.
אם זה קרה לכם, טוב שתדעו: גוגל חושדים שאתם ספאמרים. באסה.
זה נכון לא רק בג'ימייל, אלא גם בספקי שירותי מייל מקומיים כגון בזק, וואלה, הוט, זהב ועוד. אז כדי שתוכלו לתפקד נורמלי עם המייל שלכם, כדאי שתוותרו.
כחלק מהמאבק של גוגל בספאם, הם הפעילו גם רובוטים שיודעים לזהות אוטומטית הודעות ספאם.
כאשר הודעה מסוימת מסומנת כספאם על ידי מספר גדול של נמענים, את שאר ההודעות גוגל יעבירו ישירות לכרטיסיית הספאם של ג'ימייל, והנמען כלל לא ייתקל בה.
התגובות הזועמות שאתם מקבלים (אם תיבת המייל שלכם לא נחסמה כבר) מנמענים שקבלו, זה רק מעשרות הראשונים שפתחו את המייל.
השאר כלל לא יתקלו בהודעה, במיוחד אם הם עצמם משתמשים לעתים בפונקציה של "דווח כספאם".
חשבו על כך, איזו תדמית זה יוצר אצל הנמענים שלכם? אנשים רבים מסתכלים עליכם כטרדנים מעיקים, ספק אם בכלל פותחים את ההודעה ודי מהר מוחקים אותה או מעבירים לדואר זבל.
כך אתם מכבדים את הספר או העסק שלכם?
כך אתם רוצים שיסתכלו על המידע שרציתם להעביר?
רוצים להגיע לאנשים דרך המייל? ואין לכם אנשים שאישרו לכם לשלוח להם חומרי פרסום ודיוור?
לא אבדה תקווה.
יש רשימות מייל ששולחות גיליון דיגיטלי או קבצי מידע, ובהם כל המנויים מאושרים כחוק והצטרפו מרצונם.
רוב הרשימות הללו שולחות גם דברי פרסום, אך באיזון מתאים ובהסכמת הנמענים. נכון שלפרסם שם עולה כמה שקלים, אך הפרסום הוא כחוק, נטול סיכונים ונזקים ומכבד הרבה יותר!
נכון, זה עולה כסף, אבל אין לכם כסף מיותר כדי לפרסם בחינם…
אם אתם רוצים פרטים, אגב, דברו איתנו. אנחנו יכולים לעזור!
אם הוצאתם ספר, תוכלו לפרסם אותם חינם בפלטפורמות הבאות:
בקטע פיקנטי, קבלו את שיאי גינס בספרים העולמיים: הספר הנמכר ביותר, הספר היקר ביותר, הגדול ביותר, העתיק ביותר, הקטן ביותר ועוד! בואו נגיע לשיא! זמן
כמה סוגי נייר יש? איזה נייר מתאים לספר? איזה נייר מתאים לכריכת הספר? האם יש הבדל במחירי הנייר? קבלו את כל סוגי הנייר המצויים בשוק, עם הסבר קל וקצר על כל אחד!
קיצורי מקלדת – מה זה? איזה קיצורי מקלדת יש בוורד? אלו קיצורים במקלדת תקפים בכל תוכנה? קבלו רשימת קיצורים שתקצר לכם את הדרך, אבל בקטע מוגזם!
כמה עולה להוציא ספר? מה המחירים להוצאת ספרים? איך אפשר לדעת כמה יעלה להפיק את הספר שלכם? לשאלות הללו – יש הרבה תשובות. חלקן נכונות.
מה כותבים בהקדמה / מבוא של ספר? מתי כותבים מבוא לספר? מה ההבדל בין הקדמה למבוא? מה אסור לכתוב בהקדמה או במבוא? כותבים ספר? הקדימו לקרוא את זה!
מי קובע את גודל הספר? למה רוב הספרים הם בגדלים קבועים? האם ומתי כדאי לחרוג מהסטנדרטים? למה A4 כל כך פופולרי? ומה זה ISO? טור שיחסוך לכם ניירות, בדפוס ובכיס…
חשבתם שאתם מכירים את תוכנת וורד? אז חשבתם. מתברר שרובנו לא ממש מכירים פונקציות נוחות וטובות מאוד שיש בתוכנה, ואם אתם עובדים על וורד – כדאי מאוד שתכירו את הטיפים הבאים…
מי בוחר גופנים לספר? איזה גופנים יתאימו לספר שלך? מי יוצר את הגופנים? ובכלל – מה זה גופנים? כל מה שרציתם לדעת על גופנים לספר במאמר אחד קצר ומנומק.
שבוע הספר או חודש הספר? מה זה אומר בעצם? מי המציא את המושג? מתי זה החל להתקיים? איפה זה קורה? האם יש למה לחכות?
הוצאה עצמית של ספר – האם זה משתלם? למי הולכים הרווחים מהספר? מי קובע את מחיר הספר ואת צורת ההפקה? האם לא כדאי להדפיס לבד? במילה אחת: תלוי…
הדפסות תלת מימד, מאיפה ולאן? קבלו הצצה כולל תמונות ישירות אל מה שבעתיד יהיה חלק אינטגרלי מחיינו. והאם יום אחד נוכל להדפיס ספרים כרוכים ותפורים מראש?
מחפשים הוצאות ספרים בישראל? קבלו את הרשימה המלאה של כל הוצאות הספרים בארץ מכל הזמנים. מוציאי ספרים, הוצאות לאור, מכונים, מפיקים ועוד.
מחפשים תמונות לספר שלכם? מעולה. קבלו את הדרכים הכי נכונות להשגת תמונות מעולות לספר, למדו מה מותר לעשות והכי חשוב – מאיפה אסור לקחת תמונות
כמה סגנונות שירה יש? כמה מבנים יש? מה מבדיל בין סגנון למבנה? מהם אמצעים אומנותיים בשירה? פתחו לעצמכם את הדרך לעולם שלא נגמר.
הוצאת ספר לאור זהו צעד משמעותי. מתבקש לעצור ולשאול – בשביל מה? מה המטרה? למה אתם עושים את זה? כדאי שתהיה לכם תשובה מדויקת, לפני שאתם יוצאים לדרך…
איך יודעים כיצד לסווג ספר? מתי ספר נקרא פרוזה, מתי מותחן, מתי סיפורת ומתי יעץ? מה ההבדלים בין ביוגרפיה, מונוגרפיה ואוטוביוגרפיה? בואו נעשה סדר, אחת
כמה סוגי כריכות לספר קיימים? מתברר שהרבה. קבלו סדרת תצלומים אותנטיים של כריכות קרטון, בד, עור, פלסטיק, עץ ואפילו ברזל. והכי חשוב – מה מתאים לספר שלכם!
דאנאקוד? מסת"ב? סריקה מהירה של הטור הבא – תעזור לכם להבין את כל מה שאתם צריכים לדעת על הברקודים האלו מגב הספר, ואולי אפילו ליצור לעצמכם דאנאקוד…
!
קבלו למייל שלכם מדריך קצר שיחסוך לכם הרבה כסף ועגמת-נפש!
אנו נשלח למייל שלך את המדריך בהקדם.
המשך גלישה מהנה :)