איך בוחרים שם לספר?
איך בוחרים שם לספר? שם ארוך או קצר? שם מאפיין או מסקרן? איך אפשר להעיף מכירות רק בגלל שם לספר? סדרת טיפים קצרים שתסייע לכם לבחור שם בקלות!
אנו בטקסט רץ מצעים שירותי סריקה והמרה של טקסטים (OCR), כחלק ממכלול השירותים של הוצאה לאור.
אם יש לכם טקסט מודפס על דף או ספר, אך אין לכם את קובץ המקור הממוחשב (משום שאיבדתם אותו, או משום שהספר ישן מדי) – צרו קשר וכנראה שנוכל לסייע לכם!
סריקה היא תהליך בו מצלמים דף מודפס והופכים אותו לתמונה ממוחשבת, בפורמט תמונה של PNG, JPEG וכדומה.
סריקת ספר היא למעשה צילום של כל עמודי הספר בזה אחר זה, והפיכתם למספר רב של קבצי תמונה. לפעמים מצרפים את כולם יחד בקובץ PDF של אדובי, אך עדיין – מדובר בתמונה.
המחשב מזהה כעת את הדף כתמונה שטוחה, והוא אינו "מבין" שיש עליה טקסט, ולכן לא נותן אפשרות לערוך את הטקסט. מבחינתו הטקסט הוא 'כתמים שחורים' על רקע לבן.
כיצד ניתן בכל אופן לערוך את הטקסט? על ידי שירותי המרה – OCR.
האותיות OCR הן ראשי תיבות של: Optical Character Recognition, שפירושו "זיהוי תווים אופטי".
עד לפני מספר לא רב של שנים, לא הייתה למחשב שום יכולת לפענח תמונה שמופיע בה טקסט, משום שכאמור – מבחינתו היו אלו כתמים שחורים על רקע לבן (וליתר דיוק – פיקסלים בצבעים שונים) ותו לא.
בשנים האחרונות החלה להתפתח תעשיית תכנות של כמעט 'בינה מלאכותית', שמאפשרת למחשב לזהות את "הכתמים השחורים" שעל הרקע הבהיר, לאפיין את הצורה שלהם ו"להבין" איזו אות מייצג כל אחד מהם.
תכנות אלו אפשרו לראשונה לסרוק ולצלם טקסטים, ואז באמצעות תוכנת OCR להמיר אותן לטקסט חי שניתן לעריכה.
התשובה היא: לסרוק ודאי שכן, להמיר – כרגע עדיין לא.
מטבע הדברים התכנות הללו מפותחות מאוד בשפה האנגלית, ופחות בשפות אחרות. בשפה העברית אין הרבה משתמשים (יחסית לכלל אוכלוסיית העולם), ולכן היא די נזנחת.
תוכנות ה-OCR הגיעו אמנם לישראל ולעברית, אך יש עוד דרך ארוכה עד שהן תוכלנה לפענח כתב יד.
גם באנגלית פענוח כתבי יד הוא חלקי, ועומד על חזקת 9/10 בערך. שזה אומר – אינספור טעויות. אגב, בעברית – גם בהמרת טקסט מודפס אחוז הטעויות עלול להיות גם הוא בשיעור כזה.
מסתבר שעם השנים הטכנולוגיות תתפתחנה, ומקצוע הקלדנות ייעלם כמעט לגמרי מן העולם.
סריקה של ספר נעשית בדרך כלל כשרוצים להוציא לאור את הספר במהדורה מעודכנת, אך רוצים לערוך אותו, לערוך עימוד ועיצוב מחדש את כולו, ולא להסתפק במהדורת צילום.
סריקת הספר בדרך כלל נעשית בצורה הבאה: בגיליוטינה מקצועית חותכים את חלק השדרה של כריכת הספר, ונותרים עם ערימת דפים ביד.
את הדפים הללו (בלי הכריכה כמובן) מזינים למכונת הסריקה, והיא סורקת אותם במהירות והופכת אותם לסדרת קבצי תמונה. בדרך כלל נוח יותר לקבץ את כל התמונות בקובץ PDF אחד.
לכן, אם יש לכם ספר ביד שאתם רוצים לההדיר, להעלות למאגרי ידע, לגבות או סתם לקרוא כקובץ – אז כן, אתם יכולים לסרוק אותו, ומדובר בתהליך די פשוט.
מחיר סריקת ספר משתנה מעט לפי גודל העבודה וכן האם היא נעשית כהכנה להקלדה והוצאה לאור של הספר או בפני עצמה, אך באופן כללי מדובר על 60-100 אג' לכל עמוד.
המרת טקסט לספר מורכבת קצת יותר, ומחירה משתנה מאוד לפי כמות החומר, סוג החומר. יש נושאים שלמחשב קל יותר לזהות מילים, ויש נושאים כמו מדע, תלמוד וכדו' שהמחשב מתקשה בכך ושוגה רבות.
באופן כללי המחיר להמרה הוא בסביבות ה-1 שח לעמוד, אך יש מקרים בהם זה לוקח יותר.
לקריאה על עלויות הוצאת ספר באופן כללי כדאי להעיף מבט כאן.
כמו כן, חשוב לציין כי תוכנות ההמרה אינן מדויקות, ובמיוחד אם טקסט המקור אינו איכותי וחד. ההגהה תיקון השגיאות של תוכנת ההמרה עשוי להיכלל במחיר ההמרה, אך יש לוודא זאת מראש.
רוצים הצעת מחיר לטקסט שלכם? צלמו שני עמודים, שלחו אלינו ואנו נאמר לכם האם אפשר להמיר אותו וכמה בדיוק יעלה כל הסיפור.
מתלבטים אם כדאי לכם לסרוק ואם יש טעם? שלחו לנו כעת באמצעות הטופס הבא צילום של דוגמא מהחומר ואנו נבדוק האם כדאי .
יש לכם כבר חומר סרוק שאתם רוצים להמיר? צרפו ושלחו אותו ישירות מכאן, ואנו נאמר לכם כמה יעלה להמיר את כולו לטקסט חי, שיאפשר לערוך אותו כפי שתרצו!
איך בוחרים שם לספר? שם ארוך או קצר? שם מאפיין או מסקרן? איך אפשר להעיף מכירות רק בגלל שם לספר? סדרת טיפים קצרים שתסייע לכם לבחור שם בקלות!
איך מוציאים לאור ספר ראשון? איך עובד תהליך הוצאת הספר? מה אתם עושים ומה ההוצאה לאור? פירוט של כל השלבים יעשה לכם קצת סדר בראש,
גם אתם מקבלים מדי פעם הודעות ספאם ופרסום למייל שלכם? מה הבעיה? מכינים הודעה, מכניסים נמענים וברגע אחד – קלאק! פרסמתם חינם למאות אנשים! חשבתם על זה? יופי. כדאי שתחשבו שוב…
הוצאה עצמית של ספר – האם זה משתלם? למי הולכים הרווחים מהספר? מי קובע את מחיר הספר ואת צורת ההפקה? האם לא כדאי להדפיס לבד? במילה אחת: תלוי…
איך מגנים על זכויות יוצרים של ספר? למי שייכות זכויות היוצרים בספר שלכם? האם מותר להעתיק ספר או תוכן כתוב? בואו נדבר קצת על נושא גנוב במיוחד
הוצאת ספר לאור זהו צעד משמעותי. מתבקש לעצור ולשאול – בשביל מה? מה המטרה? למה אתם עושים את זה? כדאי שתהיה לכם תשובה מדויקת, לפני שאתם יוצאים לדרך…
רוצה להוציא ספר שירים לאור? כדאי לקרוא קצת על המונח שירה, על מושגי היסוד, ובעיקר – על מה שיהפוך אותך למשורר טוב? וגם – איך
עומדים לפני עימוד ספר? הנה לכם חמישה כללי זהב, שיחסכו לכם זמן וכסף, ויסייעו לכם להגיע לתוצאה טובה יותר ולעימוד מקצועי יותר, בפחות מאמץ!
הרבה אנשים יודעים לכתוב, אך רק מעטים כותבים ברמה גבוהה באמת. לא קל לכתוב מאמר דעה, אך זוהי הצורה החזקה והאפקטיבית ביותר להציג טיעון ולשכנע | טור לאינטליגנטים שבינינו…
כמה סוגי כריכות לספר קיימים? מתברר שהרבה. קבלו סדרת תצלומים אותנטיים של כריכות קרטון, בד, עור, פלסטיק, עץ ואפילו ברזל. והכי חשוב – מה מתאים לספר שלכם!
!
קבלו למייל שלכם מדריך קצר שיחסוך לכם הרבה כסף ועגמת-נפש!
אנו נשלח למייל שלך את המדריך בהקדם.
המשך גלישה מהנה :)