
הוצאת ספר שירים בתכנון? כדאי לכם לקרוא את זה
רוצה להוציא ספר שירים לאור? כדאי לקרוא קצת על המונח שירה, על מושגי היסוד, ובעיקר – על מה שיהפוך אותך למשורר טוב? וגם – איך
רגע לפני שאתם ניגשים לעימוד והדפסת הספר, כדאי מאוד שהטקסט שלכם יעבור הגהה. גם אם לא הגהה מקצועית – מישהו, שיעבור עליו. מומלץ!
אנו בטקסט רץ נוכל לייעץ לכם האם כדאי לכם לשלם על הגהה מקצועית, או לבצע הגהה בעצמכם. אולי תוכלו להחכים ולהחליט גם בעזרת הטקסט הבא.
תהליך ההגהה לספרים הוא שלב חשוב בהוצאת ספר לאור.
בגדול, יש ארבעה רבדים להגהה:
במה בעצם שונה הגהה לספר מעריכת טקסט?
פשוט מאוד! בעריכה תפקיד העורך הוא להתערב בקובץ ולבצע שינויים נדרשים כדי לשפר אותו, ובהגהה לשונית הוא רק משמש כ'מבקר' של הטקסט, ישנה רק טעויות ודאיות קטנות, ובבעיות בגוף הטקסט או בניסוח יציין רק 'הניסוח לא ברור'.
הגהה לספר היא השלב האחרון לפני העימוד וההדפסה. רק אחרי שסיימתם לערוך, לחלק, לכתר ולהשביח – הגיע זמן ההגהות. אלא אם יש צורך בהגהה רעיונית או בייעוץ כללי על התוכן.
ראשית כל בצעו בעצמכם הגהה לספר אחת יסודית, או עשר. לאט-לאט, בריכוז ועיון. אחר כך יש מקום לשקול האם לפנות להגהה לספר מקצועית.
אגב, גם אחרי העימוד ממתינה לכם עבודת הגהה נוספת, שמטרתה היא בעיקר לזהות שגיאות עימוד וכו' – אך על הדרך ניתן לזהות גם שגיאות בטקסט. בכל מקרה לא כדאי להסתמך על הגהה זו.
בין אם מדובר בהוצאת ספרי ילדים או מותחן סוער, יש כמה שיטות של הגהה לספר או לטקסט;
טיפ! עדיפה הגהה לשונית אחת אטית ומרוכזת, על פני חמש הגהות מהירות.
כשלא חייבים הגהה לשונית מקצועית – אין טעם לגשת ולשלם על כך. אם אתם מסתדרים לבד ויכולים להגיה בכוחות עצמכם – מצוין.
מתי כן כדאי לגשת?
כמובן, אם אתם מוציאים ספר שאסור שתהיה בו שום טעות (תנ"ך למשל, ספר לימוד מקצועי, עבודת מחקר לפרסום או ספר שעשוי לעורר ביקורות חריפות) כדאי לכם מאוד למסור ליד מקצועית.
מחירי הגהה לשונית הם בדרך כלל שוליים ביחס לכלל העלויות של הוצאת ספר, נקבעים לפי שעת עבודה (ניתן לעקוב בצורה ממוחשבת אחר פעולות המגיה וזמן העבודה שלו) או לפי גיליון דפוס.
המחירים בשוק הם 40 ₪ עד 80 ₪ לשעה, או 70 ₪ עד 150 ₪ לגיליון דפוס, תלוי כמובן בניסיון, במקצועיות וברצינות.
בטקסט רץ הוצאה לאור, תוכלו ליהנות משירותי הגהה לספר במהירות וביעילות, בכל הרמות ובמקצועיות מרובה.
אם אינכם יודעים אם אתם זקוקים להגהה לשונית מקצועית או לא – תוכלו לשלוח קטע של כמה עמודים לדוגמה, וקבלו ייעוץ מקצועי חינמי ממומחי התוכן שלנו, שיסייעו לכם להחליט.
סיימתם? בטוח?! תעברו שוב, ליתר ביטחון.
רוצה להוציא ספר שירים לאור? כדאי לקרוא קצת על המונח שירה, על מושגי היסוד, ובעיקר – על מה שיהפוך אותך למשורר טוב? וגם – איך
כמה סוגי כריכות לספר קיימים? מתברר שהרבה. קבלו סדרת תצלומים אותנטיים של כריכות קרטון, בד, עור, פלסטיק, עץ ואפילו ברזל. והכי חשוב – מה מתאים לספר שלכם!
איך היו מכינים כריכות בימים עברו? מדוע כריכות לספרי נצרות היו חייבות בגניזה? איזה אוצרות גילו בתוככי הכריכות? פנו לעצמכם רגע של יודאיקה והיסטוריה מרתקת!
איך בוחרים שם לספר? שם ארוך או קצר? שם מאפיין או מסקרן? איך אפשר להעיף מכירות רק בגלל שם לספר? סדרת טיפים קצרים שתסייע לכם לבחור שם בקלות!
שבוע הספר או חודש הספר? מה זה אומר בעצם? מי המציא את המושג? מתי זה החל להתקיים? איפה זה קורה? האם יש למה לחכות?
מחפשים הוצאות ספרים בישראל? קבלו את הרשימה המלאה של כל הוצאות הספרים בארץ מכל הזמנים. מוציאי ספרים, הוצאות לאור, מכונים, מפיקים ועוד.
אז כמות הספרים המודפסים גדלה או קטנה? וכמה ספרים יצאו לאור השנה בישראל? רגע לפני שאתם מוציאים ספר – כדאי שתשמעו קצת על הנתונים…
קיצורי מקלדת – מה זה? איזה קיצורי מקלדת יש בוורד? אלו קיצורים במקלדת תקפים בכל תוכנה? קבלו רשימת קיצורים שתקצר לכם את הדרך, אבל בקטע מוגזם!
מסה, או 'כתיבה מסאית' – זו הסוגה המשוחררת והחופשית בעולם הכתיבה, הרגשית ואולי גם הנוגעת ללב. אך כדי שהיא תהיה באמת איכותית ונכונה – כדאי להכיר גם את כלליה המסקרנים…
עימוד תורני לספר קודש – במה הוא שונה? איך עושים אותו? מדוע הוא מבוצע דווקא בתוכנת תג? מה האתגר ביצירת קובץ 'רב-טקסט'? מדוע 'צורת הדף' לא תשתנה לעולם?
!
קבלו למייל שלכם מדריך קצר שיחסוך לכם הרבה כסף ועגמת-נפש!
אנו נשלח למייל שלך את המדריך בהקדם.
המשך גלישה מהנה :)